Forskelle

Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.

Link til denne sammenlinings vising

Begge sider forrige revision Forrige revision
sadan_bruges_boksen_moms_inkluderet [2016/05/25 15:04]
rebekka
sadan_bruges_boksen_moms_inkluderet [2016/08/05 10:30] (nuværende)
rebekka
Linje 6: Linje 6:
  
 En alm. varekøbsfaktura posteres på finanskonto:​ Varekøb, der er kodet med 25% moms. Skrives beløbet uden moms, fjernes fluebenet i boksen ”Moms inkluderet” så beregner systemet selv de 25 % moms og tillægger det linjen i kassekladden. Skrives beløbet med moms, skal der vinges af i boksen ”Moms inkluderet” Systemet vil så skrive det indtastede beløb i kassekladden,​ men stadig beregne momsen af linjen. Dette kan efterfølgende ses under posteringer. ​ En alm. varekøbsfaktura posteres på finanskonto:​ Varekøb, der er kodet med 25% moms. Skrives beløbet uden moms, fjernes fluebenet i boksen ”Moms inkluderet” så beregner systemet selv de 25 % moms og tillægger det linjen i kassekladden. Skrives beløbet med moms, skal der vinges af i boksen ”Moms inkluderet” Systemet vil så skrive det indtastede beløb i kassekladden,​ men stadig beregne momsen af linjen. Dette kan efterfølgende ses under posteringer. ​
 +
 Hvis den finanskonto der posteres på har momskoden ”Ingen moms” pålagt, har det ingen betydning om der vinges af i boksen ”Moms inkluderet” eller ej. Her er det finanskontoen der bestemmer beregningen af momsen. Som i dette tilfælde så vil være 0. Hvis den finanskonto der posteres på har momskoden ”Ingen moms” pålagt, har det ingen betydning om der vinges af i boksen ”Moms inkluderet” eller ej. Her er det finanskontoen der bestemmer beregningen af momsen. Som i dette tilfælde så vil være 0.
-Dette skal man være OBS på:+ 
 +**Dette skal man være OBS på:**
 - Er det den korrekte momskode der kommer frem ved valg af finanskonto – momskoden kan rettes ved at klikke på pilen i boksen. - Er det den korrekte momskode der kommer frem ved valg af finanskonto – momskoden kan rettes ved at klikke på pilen i boksen.
 - Er beløbet på fakturaen ikke inkl. moms, men der skal tillægges moms af beløbet – der skal IKKE vinges af i boksen ”Moms inkluderet” - Er beløbet på fakturaen ikke inkl. moms, men der skal tillægges moms af beløbet – der skal IKKE vinges af i boksen ”Moms inkluderet”
 - Er beløbet på fakturaen inkl. moms og skal der betales moms af beløbet – der vinges af i boksen ”Moms inkluderet” - Er beløbet på fakturaen inkl. moms og skal der betales moms af beløbet – der vinges af i boksen ”Moms inkluderet”
-Nedenstående ses eksempler på de forskellige muligheder vedr. boksen ”Moms inkluderet” posteret på finanskonti med og uden moms.+ 
 +Nedenstående ses eksemplerpå de forskellige muligheder vedr. boksen ”Moms inkluderet” posteret på finanskonti med og uden moms.
  
 ===== Beløbet er uden moms, og der skal tillægges samt beregnes moms: ===== ===== Beløbet er uden moms, og der skal tillægges samt beregnes moms: =====